Gyokuro Hiki


Cena
od 4,89 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek) 50 g 100 g 250 g

ks

Táto rarita pochádza zo záhrady v blízkosti rieky Hiki v prefektúre Wakayama. Dlhé ihlicovité listy sú fascinujúce a pri zalievaní vytvárajú jasne žltý, veľmi čistý nálev. Chuť je intenzívna a aromatická, s typickou vôňou čerstvej trávy. viac

Táto rarita vytvorená čajovými majstrami pochádza zo záhrady v blízkosti rieky Hiki v prefektúre Wakayama. Dlhé lístky v tvare ihlíc sú fascinujúce. Nálev je bledožltý, veľmi číry, s typickou vôňou čerstvej trávy a intenzívnou, veľmi aromatickou chuťou.

Wakayama

Starobylé hlavné mesto Wakayama je jedným z najznámejších miest v Japonsku. Wakayama je zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO, je domovom stáročných chrámov a svätýň a ukážkou tradičnej japonskej kultúry. Uji-cha alebo čaj Uji z mesta Uji južne od Wakayamy je základným kameňom tisícročnej histórie Wakayamy, a teda aj Japonska.

Uji-cha sa považuje za miesto, kde vznikla japonská výroba čaju a kde budhistický mních Eisai založil prvé čajové polia na zásobovanie šľachty v krajine čajom. Lístky sa pestujú najmä v okolitých dedinách (Ujitawara, Wazuka atď.) a rafinujú sa v továrňach v Udži. Výroba čaju v Udži siaha do obdobia Kamakura (1185 - 1333) a v 13. storočí boli v blízkosti slávneho chrámu Biodo-in založené čajové polia. Časom sa názov Udži-ča rozšíril po celom Japonsku a rozhodujúcu úlohu pri budovaní povesti tejto oblasti zohral kňaz Sen-no-rikjú, ktorý preslávil čajový obrad. Dnes je Udži-ča známa vysokokvalitným čajom, ako je gyokuro a matcha, keďže Šizuoka a Wakayama celkovo dominujú v produkcii čaju.

Prečo by ste mali vyskúšať čaj Gyokuro Hiki?

  • Luxusný japonský čaj: Gyokuro je jeden z najvzácnejších a najjemnejších japonských čajov, známy svojou jemnou chuťou a vysokou kvalitou.
  • Špecifický spôsob pestovania: Čajové lístky sa pred zberom zatieňujú, čo zabezpečuje ich výraznú chuť umami.
  • Jemná a sladká chuť: Gyokuro Hiki ponúka jemný, sladký nálev s hladkou textúrou a bohatými, komplexnými tónmi.

Tradičná: 10 gramov na 100 ml vody pri 40 °C, lúhujte 1-2 minúty (ďalšie lúhovanie mierne zvýši teplotu). Západná: 1-2 čajové lyžičky na 200-300 ml vody pri teplote 60-70 °C, lúhujte 30-60 sekúnd (5 nálevov).

zelený čaj

Alternatívne produkty5