Čajový priemysel sa stal najdôležitejším hospodárskym odvetvím Rwandy a jedným z jej najväčších zamestnávateľov. Viac ako 90 % produkcie sa vyváža.
Plantáž Rukeri založili Európania takmer pred 50 rokmi a ročne sa na nej vyprodukuje 3 000 ton ortodoxného čaju. Aby sa zabránilo lámaniu listov, počas procesu vädnutia sa s nimi pohybuje len minimálne.
Tento druh má dlhé, drôtené, hnedasté listy a jeho chuť je mierne korenistá s príjemným citrusovým nádychom. V jasne žiariacej šálke sa uvoľňuje korenistá, svieža aróma.
Tento čaj je cenovo dostupný a veľmi aromatický, takže je skvelým doplnkom vašich raňajok.
1-2 čajové lyžičky (4-6 gramov) na 250-300 ml vody pri 90-95 °C, lúhujte 4-7 minút.
čierny čaj