Shikoku Yuzu Kukicha


Cena
od 1,95 EUR

Pôvod

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
10 g (vzorek) 50 g 100 g 250 g 500 g

ks

Yuzu Kukicha je japonský čaj výnimočnej kvality, ktorý spája jedinečné vlastnosti čajových stoniek Sencha a Gyokuro s osviežujúcimi citrusovými tónmi Yuzu (Citrus junos). Tento čaj pochádza z oblasti Kagošima a ostrova Šikoku, kde sa pestuje v nadmorskej výške 100 až 200 metrov.

Yuzu Kukicha sa vyrába z kultivaru Yabukita a ponúka dokonale vyváženú chuť, v ktorej sa miešajú sladké a mierne horké tóny s príjemným umami.

Listy sú svetlo a tmavozelené, ploché a dopĺňa ich sušená kôra Yuzu, ktorá dodáva ďalšiu vrstvu komplexnosti.

Nálev má bledožltú, mierne zakalenú farbu a ponúka sviežu, plnú a intenzívne citrusovú vôňu a chuť, ktorá je typická pre najlepšie japonské čaje.

Čaj Yuzu Kukicha je úplne prírodný, aromatizovaný iba kôrou ovocia Yuzu, ktorá prináša harmóniu medzi jemnou kyslosťou a sladkosťou, ktorú tento jedinečný čaj ponúka.

Kukicha

Kukicha, známa aj ako Bōcha, je skutočným dôkazom kvality japonského čaju. Je tiež dokonalým príkladom japonskej efektívnosti a udržateľnosti. Po tom, ako pestovatelia zozbierajú čajové lístky, ich odvezú čajoví majstri, nazývaní chashi, na praženie a miešanie. Práve chashi si uvedomili, že zvyšky stoniek a stoniek listov sú stále plné chuti a samy o sebe sú krásnym čajom. Čaj je bohatý na uvoľňujúci teanín a je úžasne jedinečný a upokojujúci.

Súostrovie Šikoku

Súostrovie Šikoku sa nachádza na juhozápade Japonska a je najmenším zo štyroch hlavných ostrovov krajiny. Je známe svojím jedinečným podnebím a poľnohospodárskymi postupmi. Podnebie na Šikoku ovplyvňuje Tichý oceán aj okolité pohoria, čo má za následok osobitý charakter počasia a úrodnú pôdu, ktorá je vhodná na poľnohospodárstvo.

Jednou z dôležitých plodín na Šikoku je yuzu a ďalšie japonské citrusové plody, ako sú sudachi a mandarínky Mika. Yuzu je malý aromatický citrusový plod, ktorý sa hojne využíva v japonskej kuchyni. Má pikantnú, kvetinovú a korenistú vôňu a osviežujúcu chuť a jeho kôra a šťava sa často používajú do rôznych jedál, nápojov, čajov, alkoholických nápojov a korenín. Podnebie na ostrove Šikoku poskytuje ideálne podmienky na pestovanie yuzu a iných citrusových plodov, vďaka čomu sa získavajú kvalitné a aromatické produkty.

Fermentované čaje, ako sú awabancha a goishicha, sú tiež dôležitou súčasťou čajových špecialít Šikoku. Podnebie Šikoku s miernymi teplotami a bohatými zrážkami je veľmi vhodné na pestovanie čaju. Pestovatelia čaju využívajú hornatý terén a úrodnú pôdu, vďaka čomu vznikajú čaje s jedinečnou chuťou a vlastnosťami. Sencha je obzvlášť jasná a citrusová, zatiaľ čo miestne pan-pražené čaje majú na rozdiel od iných japonských čajov zvláštnu praženú arómu.

Oblasť Kochi na ostrove Šikoku je obzvlášť známa svojimi pozoruhodnými citrusovými a čajovými plodinami. Teplé podnebie, bohatá pôda a dostatok slnečného svetla prispievajú k produkcii vysokokvalitných citrusových plodov vrátane slávnej mandarínky Kochi. Tieto mandarínky sú známe svojou sladkou, šťavnatou chuťou a sú vysoko cenené na domácom i medzinárodnom trhu. Kochi produkuje aj výnimočné čaje, ktoré ťažia z ideálneho podnebia a terénu regiónu. Kombinácia týchto faktorov robí z oblasti Kochi dôležité centrum produkcie citrusov a čaju a prispieva k povesti Šikoku ako dôležitého poľnohospodárskeho regiónu v Japonsku.

Prečo by ste mali vyskúšať čaj Yuzu Kukicha?

  • Jedinečná kombinácia : Tento čaj kombinuje japonský zelený čaj Kukicha, ktorý sa vyrába z čajových stoniek, s osviežujúcimi citrusovými tónmi yuzu, tradičného japonského ovocia.
  • Osviežujúca chuť : Ponúka vyváženú chuť zeleného čaju s príjemne výraznými a sviežimi citrusovými tónmi yuzu.
  • Prémiová kvalita : Pochádza z ekologických čajových záhrad, čo zaručuje vysokú kvalitu spracovania.

1-2 čajové lyžičky (3-5 gramov) na 250-300 ml vody s teplotou 80-85 °C, lúhujte 30-120 sekúnd. Z čaju sa získa viac nálevov.

zelený čaj, sušené šupky yuzu

Alternatívne produkty5